Igår åt vi på Mancini. De hade sina årliga vit tryffeldagar och vi var sugna på att prova. Mancini klassas som Stockholms bästa Italienska restaurang, så vi hade väldigt höga förväntningar. Vi provade och delade på fyra av de fem rätterna som fanns på tryffelmenyn och var i tryffelhimmeln från första tuggan. Victor åt Tartar – en finhackad råbiff av kalvfilé som tillreds som i Piemonte med vit tryffel, kapris och citron till förrätt och fettuccine – färsk pasta som tillagas med vit tryffel, smör och Parmigiano Reggiano som huvudrätt. Jag åt risotto med carnaroliris från Piemonte med vit tryffel och Parmigiano Reggiano som förrätt och ravioli – färsk pasta fylld med Radicchio trveigiano salld och Asiago ost som serverades med vit tryffel, smör, Parmigiano Reggiano och salvia som huvudrätt.

Om vi röstar tycker jag att risotton var den godaste risotton jag någonsin ätit, fettuccinen var också något av det mest fantastiska jag ätit, raviolin på tredje plats och tartaren på sista. För Victor var det lite annorlunda; fettuccinen kom först, risotto på andra, tartaren var helt amazing men snäppet längre ner och raviolin sist.

Om det inte är fullbokat resten av deras tryffeldagar (t.o.m den 1 nov) så MÅSTE ni gå dit. Alla i sällskapet bokstavligt talat slickade faten.

Mancini

Dela