Förra veckan gjorde jag en supergod marmelad av passionsfrukt, apelsin och citron. Jag hade valt ut ingredienserna speciellt och det blev en härligt syrlig marmelad som passar utmärkt på nybakat bröd med lite ost.

poolmarmelad

POOL-marmelad (Passionfruit, orange, orange, lemon)

3 passionsfrukter
2 apelsiner
2 citroner
socker

Dela och gröp ur passionsfrukterna. Skär av skalet från apelsinerna och citronerna. Skär apelsinerna i bitar och filéa citronen och se till att det inte finns några kärnor kvar. Väg frukten och ta ca 70 % socker i jämförelse med mängden frukt. Jag hade ca 400 g frukt och tog 280 g socker. Koka frukt och socker i 30-45 min och sätt i en termometer efter 20 min. Marmeladen är klar vid ca 102 grader. Efter 30 min kan du prova att ta upp lite marmelad på en sked och smeta ut lite på en skärbräda. När den stelnar ser du vilken konsistens marmeladen har vid just den temperaturen. Prova dig fram till vilken konsistens och temperatur du gillar. Rengör en vacker burk med lock noggrant och häll över marmeladen.

 

Dela