vinter (kopia)Under en helg i februari var jag (Victor) på Resturangakedemien och lärde mig att bli bättre på att laga mat genom kursen Ett år – Fyra säsonger, som är uppdelad på fyra tillfällen där olika tema gås igenom. I februari var det ”skafferi, jordkällare och kalla hav” vilket innefattade fisk och skaldjur, fonder, sås, risotto, queneller och mycket mer. Vi gick igenom olika tekniker och hur man bör tänka vid olika arbetsmoment och i förhållande till vilken slutprodukt man ska göra. Allt för att grunden inte ska förstöra slutresultatet genom att t.ex. ha fel färg eller att en råvara blir sönderkokt när man skurit den för litet trots lång koktid. Resturangakedemien har ett av Sveriges top 10 bäst utrustade kök gällande utrustning. Som glad amatör i hemma köket var det en fantastisk upplevelse att använda redskap och maskiner som man vanligtvis inte kommer i kontakt med (om man nu inte valt att lägga en smärre förmögenhet på diverse utrustning.) Det var en väldigt rolig och lärorik kurs och jag ser verkligen fram emot de tre resterande tillfällena.

vinter 2
vinter 1

 

Dela