För drygt en vecka sedan var jag (Victor) tillbaka på Resturangakedemien och lektion två på kursen Ett år – Fyra säsonger. I februari var det ”skafferi, jordkällare och kalla hav” och i maj var det ”vårens primörer” där vi berörde lamm, lax och kyckling, vårprimörer som vit och grön sparris, nässlor, kirskål, våtarv, körvel, ramslök och färskpotatis. Det här kurstillfället var roligare och passade mig mer matmässigt.
RA2 1
Fantastisk lammytterfilé i kall panna som fick gå klar i ugnen, inkokt lax, lammkorv med lime, svartpeppar, vitlök och örter, Stenbeckskyckling (vårkyckling fylld men färs på kycklingbröst och grädde med toppmurklor i), olika risotto på nässlor och liknande, där en del blancherades och vissa mixades råa för att se skillnaderna i färg och smak (de råmixade hade en doft och smak av nyklippt blött gräs).

RA2 2Grön sparrissoppa på fantastiskt fin Gotlandssparris och sen kokt fin vitsparris med löjromssmörsås. Panacotta med rabarber och drömcrumble. Kokt bringa som vi sedan grillade…. ja det vara fantastiskt gott och denna gång är det fler recept som kommer nyttjas oftare. Och ja, jag vill fortfarande ha en Pacojet, men det är fortfarande svårt att motivera priset.

RA2 3

Dela