Vi provade att göra en efterrättspizza för någon vecka sedan. Den blev god men vi behöver nog lite övning och kanske kolla på några recept. Såhär gjorde vi i alla fall.

efterrättspizza

Efterrättspizza

lite pizzadeg (som vi gör på typ 1/2 – 1 dl vatten och blandar med 1 tsk torrjäst och vetemjöl tills det bildar en deg, och låter den jäsa i 30 min)
1 dl mascarpone
1 hårt päron
1 näve valnötter
1 näve vit choklad

Sätt ugnen på grill och skär päronet i klyftor. Kavla ut degen tunt och använd en del mjöl så att den inte fastnar på bordet. Bred ut mascarpone, lägg ut päron, valnötter och vit choklad och grilla i ugnen under ca 5 min. Vi gjorde inte det, men kom på att man nog ska lägga valnötterna under päronen eller alternativt lägg på dem när det är 1-2 min kvar i ugnen för brända valnötter är inte alls gott. Efterrättspizzan var en lite annorlunda men god efterrätt som vi ska prova fler gånger!

Dela