Jag vill ge hösten lite kärlek. Vi seglar under somrarna och det är alldeles fantastiskt att uppleva den svenska sommaren under en båtsemester. Men samtidigt är det något speciellt när semestern är slut, allt startar igång igen, rutinerna blir vardag och man är utvilad efter ledigheten. Samma sak gäller med maten för mig. Nog för att jag älskar sommarens bär och exotiska frukter, men det är något helt fantastiskt som kommer med hösten. Då är det äntligen skördetid och fullt av nyplockad frukt, härliga grön- och rotsaker, svamp, majs och zucchini.

Varje lördag under hösten är det Bondens egen marknad på flera orter i Sverige, ”vår” finns på Söder i Stockholm. Jag försöker vara där varje vecka, om jag inte hinner går jag i alla fall förbi och köper en grillad majskolv. På Bondens marknad är allt ekologiskt och närodlat, gårdarna där maten produceras får ligga max 250 km bort. Det är en fantastisk guldgruva med höstens alla skatter. Har du inte varit där är det absolut dags att gå dit, det är väl värt ett besök!

bondens marknad

Dela