Bloggen har blivit lite lidande på sistone, jag har haft tankarna på lite andra saker. Vår båt har behövt den nödvändiga vårrustningen och kanske ännu större – jag har släppt en kokbok! Idén började som examensarbete när jag gick på Berghs och strax därefter fick jag bokkontrakt med Nautiska förlaget, Norstedts, och för snart två månader sedan släpptes boken. Nu finns den i hela Sverige, på Akademibokhandeln, i olika båttillbehörsbutiker och dessutom på flera bibliotek.

våren 2015 Omslag böcker på högKokboken är specialiserad på båtköket där det ofta är lite andra förutsättningar än i hemmaköket. I vår båt har vi två spisplattor, en kyl på 10 liter och en grill vi använder väldigt mycket. Men vi saknar ugn och frys. Jag har utgått från våra förutsättningar och lagat utsökt mat med förhållandena som råder. Boken innehåller ett 50-tal recept, flera tips och natursköna skildringar från en fyra veckors semestersegling, därav namnet – 4 veckor på sjön. Följ gärna bokens alla uppdateringar och vårt båtliv på 4 veckor på sjöns Facebookssida.

Aprikos och chevreChiligryta4 veckor på sjön - God mat i båten, av Jennie Gillander65foliebakad potatis och chorizo

Dela